onsdag 6. februar 2008

Ingrid sammenlikner blogger=D

1) http://www.oslostil.com/
Denne bloggen syntes jeg hørtes interessant ut fordi den handler om mote, og det er jeg ganske interessert i. Det beste med den er at den er veldig simpelt bygget opp. Når du kommer inn på siden, er det en kalender på høyre side der man kan klikke på de markerte dagene for å se bilde av en i Oslos gater som har på seg noe det er verdt å legge merke til. Litt lengre nede kan du også gå inn på ulike år fra 2006 til 2008 og velge hvilke måneder du vil se på. Det er ikke et nytt klesplagg for hver dag, men i mange av månedene er det nesten hver dag, så jeg må si at de er flinke til å oppdatere den.

Det er to andre pekere på siden. Den ene viser til en node der man kan lese om grunnleggelsen av siden og en annen der man kan følge lenker til liknende bloggsider for gatemote i andre byer i verden. Den siste pekeren er spesielt bra laget. Man trenger bare å være på denne siden i ca. 15 sekunder før man har sett hele opplegget, men man kan allikevel sitte her lenge å se på de ulike antrekkene som er tatt bilde av.

Layouten er enkel og klassisk med en hvit bakgrunn med brokadeaktig mønster og pekere i rødt. Siden strekker seg ikke noe langt nedover, og det gjør den også oversiktlig.
Hvis det er en ting jeg skal utsette må det være at det bare er et klesplagg hver dag. Det er litt en litt unaturlig måte å vise plaggene på fordi det selvfølgelig er noen dager man ser flere enn bare en med kul stil. På en varm sommerdag er det flere som er ute og som har valgt å kle seg kreativt en på en regnværsdag når man må gå i diger regnfrakk.

2)
http://ftp2.dns-systems.net/~sams/LSF/new_map.html
Dette er en side som heter London Street Fashion. Denne siden er også ganske enkelt bygget opp slik som oslostil.com, men på en annen måte. Jeg liker at du fra hovedsiden kan trykke på den et kart for å se antrekk funnet på ulike kanter av London. funksjonen gjør siden oversiktlig, og det er dessuten morsomt å sammenlikne hva slags mote du finner de ulike stedene i London. Det er også lenker til info, contact, links og pictures we like, men de er plassert litt klønete på siden slik at pekerne ser ut som lenker til en gate. Det er egentlig det eneste jeg har å utsette når det gjelder funksjon.

Layouten er enkel med hvit bakgrunn. Kartet ser ut som et typisk kart som henger på togstasjoner. Når man klikker på en gate, kommer det en kul overgang der skriften kommer forstørret mot deg. Det synes jeg var et stilig knep. Det er virkelig mange ulike typer av stiler her, men jeg savner dato og litt mer detaljer. Særlig dato hadde vært passende å ha med ettersom mote er ferskvare.

London street fashion er mye flinkere enn oslostil til å finne mennesker med kul stil. Det er kanskje fordi London er en by med flere mennesker i tillegg til at London er mer kjent for moteriktige mennesker enn det Oslo er. Uansett inneholder denne siden fler bilder, og man kan virkelig bli inspirert.


3)
http://www.vgb.no/20075
Dette er Petter Solberg sin blogg. Det som er positiv med den er at den inneholder mange bilder med kommentarer til. I tillegg har han en funksjon på siden som gjør det mulig å sende mms til bloggsiden slik at den kan oppdateres med bilder hyppigs mulig. I tillegg liker jeg at det siste innlegget blir publisert slik at den kommer først, men at de andre er arkivert slik at ikke alle innleggene gjennom tidene trenger å være listet opp nedover.

Med tanke på oversikt vil jeg si at den er litt rotete blant annet fordi han har 3 vinduer med pekere på siden som indikerer nesten det samme: Siste innlegg i bloggene, Våre siste innlegg og Siste kommenterte innlegg. Det er kanskje litt unødvendig å ha med alle sammen.

Layouten synes jeg er passende for en rallykjører. Bloggen er grå og heter PS. Fargene er passende og han har vært flink til å ta med bilder, for det er tross alt det som ofte er mest fengende på en bloggside. (Han kan i midlertidig bli litt flinkere til å oppdatere siden sin)

1 kommentar:

LK sa...

Fine observasjoner av tre blogger hvor i hvert fall den ene er ganske annerledes enn de to andre. Siden fra London virker spennende og jeg gleder meg til å titte mer på den. Den er et godt eksempel på hvordan man kan organisere en blogg på en særegen og original måte. Den kan være en fin inspirasjonskilde å ha med seg videre i bloggarbeidet ditt.

Blogg på!

Hilsen Lærer'n.